ΕΚΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω αυξημένων συμμετοχών στο Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ψυχοεκπαίδευση και Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας», οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου. Παρακαλούμε πολύ μαζί με την αίτηση ενδιαφέροντος, όπως αποστείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα στο email: [email protected].

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος:

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (E.Π.Ι.Ψ.Υ.), την Α’ και τη Β’ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ και την «Υγιεία», τεχνοβλαστό του Ε.Π.ΙΨ.Υ., ανακοινώνουν την έναρξη των αιτήσεων συμμετοχής στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ψυχοεκπαίδευση και Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Η Ψυχοεκπαίδευση αποτελεί μια ψυχοθεραπευτική παρέμβαση με τρεις βασικές συνιστώσες:

  • την ενημέρωση για τη νόσο
  • την εκπαίδευση σε δεξιότητες επικοινωνίας, αποτελεσματικής επίλυσης των προβλημάτων, αντιμετώπισης του στρες και βελτίωσης των διαπροσωπικών σχέσεων
  • την υποστήριξη ασθενών και οικογενειών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της νόσου στην καθημερινή ζωή.

Το Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ψυχοεκπαίδευση και Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας» αποτελεί το μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που στόχο έχει να εκπαιδεύσει τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας στις αρχές και τις τεχνικές της Ψυχοεκπαίδευσης και της Συμπεριφορικής Θεραπείας Οικογένειας και να διευρύνει ουσιαστικά το πεδίο των θεραπευτικών τους δεξιοτήτων και επιλογών.


Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχιάτρους, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, εργοθεραπευτές, φροντιστές σε δομές ψυχικής υγείας) και τελειόφοιτους/απόφοιτους αντίστοιχων σχολών.

Οι διδάσκοντες είναι επίλεκτα και έμπειρα μέλη της Α’ και της Β’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής, ανάμεσά τους και ειδικοί που στελεχώνουν τη μονάδα Ψυχοεκπαίδευσης και Υποστήριξης για Χρόνιες και Σοβαρές Σωματικές και Ψυχικές Νόσους στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στο Ερευνητικο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ).


Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα διεξάγονται στους χώρους του ΕΠΙΨΥ, Σωρανού του Εφεσίου 2, Αθήνα, κάθε δεύτερη Τετάρτη και θα έχουν διάρκεια 4 ώρες (4.00μ.μ. – 8.30μ.μ.).

  • Πρακτική άσκηση στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής».

Με την ολοκλήρωση του Eκπαιδευτικoύ Προγράμματος, θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης  και Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης στο γνωστικό αντικείμενο «Ψυχοεκπαίδευση και Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας» από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος: 
Μαρίνα Οικονόμου
Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο
Επιστημονική Συνεργάτης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής».


Το Κόστος Συμμετοχής του Προγράμματος ορίζεται στα 800 €  και θα καταβάλλεται σε τέσσερις (4) δόσεις.

Πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλ: 210.61.41.000 και στο [email protected]